Welcome to my Online Diaries . Please be nice here. Thank you Baby ♥ +Follow | Dashboard
Pinky World

SuperGirl
Diary ~~ Supergirl ~~ Candylicious ~~ SuperBoy



♥ the day that full of rainbow ♥
Monday, 23 April 2012 | 0 comments
Assalamualaikum bloggie stalker (!) ♥

awak semua sihat ? dah makan ? dah tidur ? hehe . pelikpelik jee mimie tanya soalan mcm tuu ken ken ? :D dahdah , back to the title ♥ the day that full of rainbow ♥ ha . korang mesti pelik bin hairan dengan tajuk tuu ken ? straight jee , rainbow atau dalam BM nye pelangi , ada 7 warna . bila pelangi mula muncul , cantik and terang ken warna dye :) tapi bila pelangi mula hilang , maka warna pelangi pung akan semakin pudar . pelangi jugak ada warna cerah , gelap ken ken ? sama mcm yg berlaku dalam hidup kita . kadangkadang , hidup kita gembira , bahagia sgt . tapi tak selamanya . hidup kita akan ada sedih , derita . sama mcm warna pelangi , ada terang ada gelap . #kayy fine (!) cukup lhaa bermadah :D nak dijadikan cerita , bermula dari pagi semalam , sampai lhaa ke petang . hari yg sgt menggembirakan mimie . sbb apa ? sbb mimie d'jemput oleh seorang mamat datang ke parti hari lahir 'bakal adeq ipar mimie' :P #jgn percaya ^^v sampaisampai jee dekad rumaa mamat tuu , #dalam pukul 3 , mimie terus duduk dalam rumaa . tengok ibu tengaa masak karipap dgn anak gadis dye . #ibu mamat tuu . then , mimie ta tahu nak tolong apa sbb nampak mcm semua nya dah siap . mimie just tolong jagakan birthday girl ♥ yg baru 4 tahun . tapi budaq kecik nieyh boleh tahan lasak :D tuptup , dah pukul 5 , majlis pung dah start . saudara mara , nenek , makcik , pakcik mamat tuu semua datang #sumpah maluu masa tuu ^^ mimie pung buad dunno + muka tak maluu :P masa nak salam nenek mamat tuu , siap nenek dye cakap ' ehh , ada dekad sini . baru nampak muka ' ^^ okayy maluu dah (!) dgn keadaan mimie yg tersipu malu , pergi lhaa salam makcik dye pulak . #perghh (!) dah salam tuu , makcik dye pandang mimie atas bawah . okayy mimie blurr masa tuu . ada apaapa kew dekad muka mimie tak kena ? ==' terus makcik dye tanya , ' nieyh bidadari mana datang nieyh ? ' gulppp +_+ #sumpah terdiam terus dan mimie tersengih jee ^^v ( muka dah merah ) :P terus pergi luar . org pertama mimie carik (!) mana mamat tuu ? mimie dah sengan tahap dewa sbb ramai pandang dah . perlukan oksigen (!) Jyeahh , finally nampak dye . terus pergi dekad dye , sengihsengih :D then , mimie ajak dye makan sbb mimie segan ^^v dah amik makanan , terus duduk dalam rumaa balik sbb dekad luar tak selamat (!) ( sedara mara ramai ) ^^ makan makan makan (!) mimie langsung ta pandang kiri kanan , ta sedaa pung dye dah tadee sebelah mimie . okayy , mula menggelabah (!) nasib baik dye masuk balik semula :) #selamat lagi . lepas makan , dah kenyang , adeq mimie pulak ajak pergi taman . alahai kaw deq (!) dah leww mimie segan nak keluar (!) grrrr ~ geram jee . ajak mamat tuu sekali . sampai taman , duduk dekad jongkang jongket # serios mcm budakbudak ken ? :D main lhaa dgn adeq mimie , mamat tuu duduk tengahtengah . alahai # nampak mcm satu family pulak dah :P okayy abaikan . tak sampai setengah jam , ayah mimie sampai . ayah mimie makan dulu , then dah sudaa makan dye ajak balik . #masa nieyh lhaa jantung mimie dah mula dupdapdupdap (!) sbb nak kena salam ibu dan ayah dye . okayy abaikan perasaan malu . mimie amik dulu bekal yg ibu bagi dekad anak gadis dye . keluar dari rumaa , terus pergi dekad ayah dye yg tengaa bersembang kosong dgn kengkawan dye . mimie panggil , ' pakcik ' then salam . mimie cakap , ' balik dulu yee ' #okayy boleh jadi calon menantu ^^v nak dijadikan cerita , lepas mimie salam ayah , kawankawan ayah semua pandang mimie ==' mimie dah takudd . mesti dyeorg tertanyatanya , anak dara mana lhaa yg comot nieyh (!) ^^ terus ayah dye cakap dekad kawankawan dye , ' nieyh menantu aku , kecik jee org ea . dah 3 tahun aq bela dye ' # gulppp 0.0 apa nieyh apa nieyh ? argghhh # mimie segan , mampu tersengih jee ^^v terus mimie pergi salam ibu dye pulak . dah salam ibu dye , kena soalan pedas woo (!) ' tak salam ehemehem kew ? ' #ehh makcik nieyh . mimie tersengih lagi :D masuk kereta , byebye dyeorg #selamat dahh :D  dalam hati masa tuuu sumpah maluu yg amatttt (!) tapi terasa bahagia sbb dah ada org mengaku mimie menantu dye :D dahdah abaikan cerita tuu . malam pulak , umie mimie ajak ergi main bowling . okayy , ingatkan umie dan ayah mimie jee yg main . tuptup , nama mimie ada ? Nur Syamimi ? okayy tuu mmg nama aq ==' alahai , apasal umie ta bagitahu awalawal ? langsung ta ready nak main bowling masa tuu . nasib baik dah bawak stoking awalawal (!) masa sampai tuu , dyeorg dah nak start main bowling . mimie pulak kumpulan dgn org yg kurang mimie kenali . #even org kg sendiri ^^v nasib baik lane sebelah ada abg chik # abg saudara mimie :D kurang rasa takudd . baling bola , masuk longkang , baling lagi , satu jee jatuh (!) takde strike langsung ^^v #terror kan mimie :P okayy dah mula mimie syok main , nak tunjukk terror pulak sbb dah pandai target . okayy , pgg bola , pandang depan . hayun bola belakang , masa nak baling bola tuu dah , masa tuu lhaa , entah mcm mana , kuku jari manis mimie boleh terkena dekad ibu jari . #mula terasa sakit . abaikan lagi , terus baling bola tuu . # tak strike lagi :P pandang ibu jari mimie yg sakit tuu , okayy berdarah (!) sumpah terkejut . abaikan jugak , sbb kena buad satu balingan lagi . pgg bola balik . masa nak masuk kan ibu jari mmg sakit (!) :/ auchh # darah dekad ibu jari tadi mesti ada melekat dekad bola bowling warna pink , saiz 8 tuu ^^v siapa yg amik bola tuu nanti mesti mengigau pasal mimie :P muehehe (!) dahdah , abaikan sakit tuu , terus baling bola #masuk longkang :P terus pergi berdiri dekad kerusi . tengok darah makin banyak keluar sampai menitik dekad kerusi (!) ouhhh tidakkkk (!) sakitttt (!) terus mintak tisu . siapa ada tisu ? nasib baik isteri abg chik dekad lane sebelah tadi ada tisu . dah amik tisu tuu terus tekap dekad ibu jari . #auchh , sakitt :( abg chik pung duduk sebelah mimie , dye amik tangan mimie , tengok luka dekad ibu jari tadi . mimie pandang tisu tuu , perghh # banyak giler darah (!) abg chik terus keluar kan handplast dari dompet nye . pgg tangan mimie balik , dye tolong tampalkan handplast tuu . auchhh # sweet sgt masa tuu :P chett # dye laki org mimie (!) abaikan ^^v lega sikit ibu jari mimie rasa . alamakk (!) ada lagi satu balingan akhir (!) siapa nak balingkan nieyh ? nak suruh siapa ? alahai (!) nak tak nak , mimie kuad kan ibu jari mimie untukk pgg bola bowling tuu . #sumpah masih sakit lagi (!) terus baling jee bola tuu , even balingan dah ta sehebadd mulamula tadi :/ habis pung game . mimie jumpa abg chik , terus cakap ' terima kasih abg tolong balut kan luka tadi ' :D abg chik hanya mampu senyum ^^ okayy done . mesti bosan ken dengan story mimie ? okayy , kesah pulak (!) :P itu lhaa rainbow in a day yg mimie alami semalam . sumpah seronok , even ada masa mimie sakit ^^v okayy , byebye , Assalamualaikum . muahx setepek :* #nah mimie masuk kan pixca mamat yg mimie pergi rumaa dye semalam , jangan Jelly yaww ♥







okayy , sweet tak kami ? ^^v nieyh pixca lama jee okayy . dahdah , jangan pikir bukanbukan okayy (!) tapi ikhlas dari hati , mimie sayang mamat nieyh ♥ siapa kenal dye , shhhh ~ rahsia kitakita jee :P muehehe . 



Older Post | Newer Post