Welcome to my Online Diaries . Please be nice here. Thank you Baby ♥ +Follow | Dashboard
Pinky World

SuperGirl
Diary ~~ Supergirl ~~ Candylicious ~~ SuperBoy



♥ love story ♥
Wednesday, 1 February 2012 | 0 comments
 #"Awak, kenapa saya call awak tak angkat?"
"Saya busy lah awak. Tak ada masa nak text awak, lgpun cdt tak banyak ni. Nanti saya tak busy saya text awak."
"Awak, saya nak cakap dengan awak sikit, boleh tak?"
"Awak tak nampak ke assignment saya banyak ni? Awak jangan nak membebel, kalau awak nak tolong takpe jugak ini tak asik nak suruh orang layan die je!"
"Awak, saya rindu awak. Dah lama saya tak jumpa awak. Awak tgh buat apa?"
"Saya tak ada masa nak jumpa awak, lgpun saya tak topup, duit tak ada."
"Awak, saya nak settle kan masalah kita ni. Kenapa awak layan saya macam ni?"
"Mcm apa? Semua awak nak semua saya dah kasi. Apa lagi yang tak cukup nye?"
"Awak, awak sayang saya tak?"
"Sayanglah, tk kan tak sayang pulak."
Tipu..
Awak cakap awak sayang saya tapi awak tipu.
Awak tahu tak, tiap kali saya call awak saya nak awak cakap yang awak suka bila saya call awak.
Awak tahu tak, tiap kali saya nak borak dgn awak, awak busy. Hmm, saya sunyi lah, awak.
Awak tahu tak, saya selalu rindu awak. Saya na dgr yang awak ckp, awak pun rindukan saya jugak.
Awak tahu tak, setiap kali saya cuba nak selesaikan masalah hubungan kita awak mesti mengelak. Pedihnya hati saya tanggung benda ni lama-lama.
Awak tahu tak, saya dapat rasa yang awak tipu diri sendiri bila awak cakap awak sayangkan saya.
Awak, hari ni saya nak jugak jumpa awak. Saya nak bg awak sesuatu.
Beberapa minit kemudian..
"Hello, boleh bercakap dengan Daniel?"
"Ye, saya? Kenapa ya?"
"Saya dari hospital, saya nak beritahu awak, Isandra mengalami kemalangan teruk. Saya harap awak dpt menghubungi orang tua dia kerana hanya number awak yang saya jumpa di dalam wallet dia."
"#terduduk"
Bergegas ke hospital..
"Doktor, mcm mana keadaan Isandra?"
"Saya dah cuba sedaya upaya, tapi dia mengalami pendarahan yang teruk di kepala, dia koma. Kami baru mendapati dia mempunyai sakit barah otak stage 4."
"What? boleh saya masuk tgk isandra, doktor?"
Semasa di dlm bilik ICU..
"Sayang, kenapa kena jadi mcm ni? Saya mintak maaf sayang. Saya tak berniat nak sakitkan hati awak, sayang. Saya tahu saya salah, tp tolonglah jangan tinggalkan saya. Saya janji saya akan jaga awak dgn baik, saya janji. Saya tahu awak dengar apa saya cakap, bukak lah mata awak, sayang.." #menangis sambil memegang tgn Isandra.
Tanpa di sedari, Isandra juga menitiskan air mata tanda dia mendengar apa yang di katakan oleh Daniel.
Satu dua tiga..
Denyutan nadi Isandra semakin perlahan. Doktor masuk dan menyuruh Daniel untuk keluar dlm bilik rawatan.
"En Daniel?"
"Ya, doktor?"
"Saya dah tak mampu untuk berbuat apa apa. Keadaan dia sangat lemah. Saya harap awak bersabar. Saya tak mampu nak selamatkan dia."
Dtg adik perempuan Isandra memberikan sesuatu kepada Daniel.
"Hmm, weh. Ni akak bagi utk kau. Kau bukak lah. Dia tertinggal barang ni dekat rumah. Masa dia otw nak balik rumah amek barang ni, dia accident. Aku harap kau tak buang. Maklum lah kau bukan sayang akak aku. Mentang-mentang dia dah pernah buat salah dgn kau suka-suka kau buang dia mcm tu. Tgk apa dah jadi sekarang? Boleh kau kembalikan kakak aku balik?!"
#terkedu
Daniel menerima pemberian si Adik Isandra. Sampai je di rumah, Daniel membuka nya,
"Arghh, surat rupanya. Eh, ada gambar. Ni gambar lama. Gambar ni tak silap aku masa aku dgn dia mula mula keluar sama sama dulu. Comel nya dia dulu!" Detik hatinya.
"Dear Daniel..
Awak, waktu awak baca surat ni, entah di mana saya sekarang kan? Awak, walaupun saya pernah buat kesilapan besar dlm hubungan kita, saya cuba baikki. Saya tak pernah putus asa, sayang. Tapi, awak mcm dah tak kisah pasal hubungan kita. Kenapa, sayang?
Malam malam saya selalu bagi mesej panjang-panjang dekat awak. Tapi, awak tak pernah balas. Saya tahu, mungkin awak penat lagi tu. Jadi, saya biarkan. Awak mesti rimas dgn mesej mesej mcm tu kan?
Saya tahu saya bukan sapa sapa bagi awak. Awak, saya nak bgtahu awak sesuatu. Tapi, bila saya nak cakap dgn awak, awak mesti busy. Kadang-kadang awak ckp awak tkde cdt. Saya tunggu bila awak sudah siap kerja awak, tapi awak kata awak nak tidur jadi saya taknak kacau awak. Saya tahu awak mesti penat.
Sebenarnya, saya nak cakap saya ada sakit. Saya ada barah otak. Teruk. Tapi, saya tak mintak simpati awak. Saya nak hari-hari terakhir saya dgn awak. Saya taknak sakitkan hati awak. Saya nak buat awak gembira walaupun hati saya sakit dgn cara layanan awak dekat saya.
Awak, bila saya dah tak ada dlm dunia ni lagi saya tahu awak sedih.
Awak janganlah nangis, saya tak suka. Awak handsome-handsome tau bila saya tak ada nanti?
Ini gambar pertama kita. Tiap kali saya pandang, saya mesti tersenyum. Saya happy. Awak ambil lah simpan, awak jangan buang gmbr ni ya mcm awk dah buang perasaan cinta awak pada saya ya?
Awak, saya nak tidur dulu. Mungkin, tidur saya kali ni lebih lama dari yang sebelum.
Awak saya janji lepas ni tak akan ada org yang akan bagi mesej panjang-panjang dekat malam-malam, kacau awak tgh tidur.
Saya janji tak akan ada lagi orang yang akan call awak masa awak tgh sibuk buat assignment.
Saya janji saya tak akan post something dkt wall awak yang boleh buat awak geli taknak baca. Saya tahu awak malu.
Saya janji lagi lepas ni tak akan ada orang yang desak awak selesaikan masalah hubungan kita ni.
Saya tahu, selepas apa yang dah terjadi, saya ni merimaskan awak.
Awak jangan lupa sedekahkan Al-Fatihah untuk saya. Itu lah peneman saya tidur.
Saya tidur dulu ya, awak? Saya sayang, Awak.
With love,
Isandra "
Daniel :
"Awak, saya sayang kan awak. Saya menyesal. Maafkan saya. Walaupun awak dah tak ada lagi, awak tetap nombor satu dalam hati saya. Awak tidur lah, nanti saya dtg dekat awak. Assalamualaikum, awak."

Khas Untuk Awak ♥ ♥


*okayy , memang sedih kan story nieyh ! :') awak , mimie tanaa kite jadi mcam nieyh ... if jadi jugak , mimie na awak tau mimie sayanggggg sangattttt dekad awak ! ♥

#copy and paste by misz chomotz ♥


Older Post | Newer Post